Без категория

“Хариша, Царят на маймуните” с почти изчерпан тираж

NU_Bansko
Скъпи читатели, благодарим ви за активността, с която посрещнахте “Хариша”.

От писмата ви разбираме, че тиражът на първото заглавие от поредицата – “Хариша, Царят на маймуните” е изчерпан на повечето места за продажба и една част от вас не знаят как да се сдобият с книгата. Все още има копия в магазините Inmedio, Relay и One Minute (списък с магазините може да видите по-долу), както и във верига книжарници Хеликон.

Ако въпреки всичко, не може да намерите първата част, пише те ни с информация за вашия район, за да проверим как можем да ви помогнем.

INMEDIO Враца Кауфланд Враца
INMEDIO Русе Кауфланд 1 Русе
INMEDIO Русе Кауфланд 2 Русе
INMEDIO Монтана Кауфланд Инмедио Монтана
INMEDIO Стара Загора Инмедио Стара Загора
INMEDIO Варна Кауфланд Инмедио Варна
INMEDIO Кюстендил Кауфланд Кюстендил
INMEDIO Бургас Кауфланд Бургас
INMEDIO Бургас Плаза Бургас
INMEDIO Ямбол Мол Ямбол
INMEDIO Стара Загора Кауфланд Стара Загора
INMEDIO Скопие Кауфланд София
INMEDIO Варна Мол Варна
INMEDIO София Мол София
RELAY Варна летище Рилей Варна
INMEDIO Търговище Кауфланд Търговище
INMEDIO Разград Кауфланд Разград
INMEDIO Димитровград Кауфланд Димитровград
INMEDIO Горна Оряховица Кауфланд Горна Оряховица
INMEDIO Сливен Кауфланд Сливен
INMEDIO Казанлък Кауфланд Казанлък
INMEDIO София Сити център София
INMEDIO Габрово Тера център Габрово
INMEDIO Пловдив Кауфланд Пловдив
INMEDIO Видин Кауфланд Видин
INMEDIO Севлиево Кауфланд Севлиево
RELAY София Сердика Метростанция Рилей София
INMEDIO Сердика Мол София
INMEDIO Хасково Кауфланд Хасково
INMEDIO Галерия Пловдив Пловдив
INMEDIO Плевен Кауфланд Плевен
INMEDIO Carrefour The Mall 60 София
INMEDIO Carrefour The Mall 30 София
RELAY Ялта Подлез Рилей София
INMEDIO Ямбол Кауфланд Ямбол
INMEDIO Варна Гранд Мол Варна
INMEDIO София Люлин Кауфланд София
INMEDIO Силистра Кауфланд Силистра
INMEDIO Варна 2 Кауфланд Варна
INMEDIO Плевен 2 Кауфланд Плевен
INMEDIO Стара Загора Галерия Стара Загора
INMEDIO Мол Пловдив Пловдив
INMEDIO Мега мол Русе Русе
INMEDIO Перник Кауфланд Перник
INMEDIO Ботевград Кауфланд Ботевград
ONE MINUTE 1 Минит Автогара Варна Варна
INMEDIO Надежда Кауфланд София
INMEDIO МОЛ Русе Русе
RELAY София летище Рилей София
ONE MINUTE 1 Минит К. Величков София
INMEDIO Варна 3 Кауфланд Варна
LE CAFÉ INMEDIO ВМА София Партер София
LE CAFÉ INMEDIO Св. Иван Рилски София София
INMEDIO Хаджи Димитър Кауфланд София
INMEDIO София Бизнес Парк София
INMEDIO Слатина Кауфланд София
INMEDIO Бургас Галерия Бургас
INMEDIO Бургас Кауфланд Меден Рудник Бургас
RELAY София НДК Рилей София
INMEDIO София Младост Кауфланд София
INMEDIO София Дружба Кауфланд София
ONE MINUTE София Централна Гара – 1 Минит София
LE CAFÉ INMEDIO Le Café inmedio Шейново, София София
ONE MINUTE One Minute Метростанция Европейски Съюз София
RELAY Relay Метростанция НДК южен вестибюл София
RELAY Relay Метростанция НДК северен вестибюл София
ONE MINUTE One Minute Метростанция Сердика 2 София
RELAY Relay Ж.П Гара Варна Варна
INMEDIO Inmedio Кауфланд Благоевград Благоевград
INMEDIO inmedio Кауфланд Пловдив 4 Пловдив
INMEDIO Inmedio Кауфланд Габрово Габрово
INMEDIO Inmedio Сити Мол Стара Загора Стара Загора
INMEDIO Inmedio Кауфланд Сандански Сандански

Националният природонаучен музей ви кани на пътешествие в дъждовната гора на Малайзия с Биляна Траянова и Марко Адамс

На 24 март, от 13 часа всички посетители на музея могат да се запознаят с най-новата серия от приключенията на малкия Марко.
Този път той е в джунглата на Малайзия, където се впуска в търсене на следи заедно с водача Саад. Неочаквана ситуация променя плановете им. Красивите отровни жаби и хищниците са най-малкия проблем. Ще се справи ли Хариша сам сред дивата природа и ще помогне ли дарбата му да говори с животните?

Авторката Биляна Траянова ще сподели уникални истории от своите пътешествия и ще разкаже как те я вдъхновяват за написването на историите. По време на представянето всички книжки от поредицата ще могат да бъдат закупени с отстъпка.

Billyana Trayanova_2

Хариша е детска приключенска поредица, в която всяка история е от различно място на планетата. Марко Адамс е само на осем, но попада в невероятни ситуации, приключенията го следват на всяка крачка – в пустинята на Раджастан, саваната на Кения или в джунглата на Малайзия – където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които го отвеждат до Великото Знание. “Хариша” е активна книга, която детето не оставя щом прочете. Напротив – продължава да търси с вдъхновение и жажда знания и отговори на нови въпроси.

За Биляна Траянова:

Авторката Биляна Траянова е актриса, сценарист и продуцент на десетки документални филми. През 2006 г. създава „Без багаж“ – една от най-популярните телевизионни програми на БНТ. Поредицата за пътешествия „Без багаж“ се превръща в любимо и очаквано преживяване на стотици хиляди зрители от всички възрасти. Биляна ни отвежда в далечни и малко познати места, където ни разкрива древни ритуали, гостува на непознати етноси, намира приятели, както в оризищата на Бирма, така и в дворците на Махараджите в Раджастан. Синът и слуша в захлас екзотичните приказки след всяко завръщане и така се ражда идеята за поредицата Хариша, истински сериал с приключения, екзотика и пътешествия.

“Хариша” е моят подарък за всички прекрасни деца, които пораснаха по-бързо от нас самите и изпуснаха романтичните приказки, защото бързат да творят добро и да спасят света! “Хариша” е подарък и за всички родители, които като мен обожават децата си и искат да им дадат най-доброто, както и да имат прекрасни поводи да четат, да разговарят и да приключенстват заедно. ” Биляна Траянова

03_Harisha

Покана от Хариша

Тази събота, от 11 часа, ще изтеглим тримата късметлии, от участващите в томболата на поредицата “Хариша” за клиентите на магазини INMEDIO, RELAY, ONE MINUTE И LE CAFÉ INMEDIO. Три деца, ще получат “Хариша в дъждовната гора” още преди книгата да е официално на пазара, с лично посвещение от автора. Нямаме търпение да се запознаем лично! Pokana1

charachter1

Спечели приключение на тайнствен остров!

До дни на книжния пазар след „Хариша, Царят на маймуните“ и „Хариша и Анаитис“ излиза третата книга „Хариша в дъждовната гора“. Детската приключенска поредица  е създадена, за да задоволи жаждата за знания на малките си читатели и да ги вдъхнови за нови изследователски проекти.  Колкото повече се разгръща проекта „Хариша“, толкова по-интересни стават събитията около книгите. Каузата, зад която застава авторът – Биляна Траянова е да покаже на децата и родителите, че търсенето на знание, съчетано с любовта към приключенията е модел, който бива възнаграден. Като доказателство Биляна е подготвила не само следващата вълнуваща история, но и награда за трима от малките читатели и техните родители, каквато до днес никога не е била обявявана в България. Три деца, фенове на поредицата и техните родители ще заминат за тайнствен остров, където ще трябва да търсят скрито съкровище.

 

За да могат да участват децата, ще трябва да отговорят на въпросите от викторината, посветена на теми от изданията за Хариша. Въпросите са свързани с историите и наръчниците в книгите от поредицата за малкия Марко Адамс. Както деца, така и родители могат да се включат в това интригуващо предизвикателство на сайта на поредицата http://harisha-adventures.com/?page_id=6 или чрез специалния талон, който ще открият в третата книга от поредицата. Отговорилите вярно, ще имат шанса да се потопят в истинско приключение – търсене на съкровище на тайнствен остров и участие в истински телевизионен филм. Тримата победители ще бъдат изтеглени през месец април в ефира на Българската национална телевизия. В началото на месец май те ще заминат заедно с екипа на „Без багаж“ за остров, извън България. Цялото приключение около търсенето на съкровището ще бъде заснето и превърнато във филм, който зрителите ще могат да гледат отново по БНТ1. Така децата не само ще получат възможност да изживеят нещо истински вълнуващо, но ще станат и герои в приключенски филм. Островът ще се пази в тайна до последния момент. С този нов, уникален проект, създателката на “Без багаж” цели да вдъхнови малките читатели и да ги запали за знания и пътешествия.

Harisha and Anaitis

Хариша и Анаитис

Това е втората книга от детската приключенска поредица за осем годишния Марко Адамс, който обикаля света със своите родители. След като в пустинята на Раджастан малкият изследовател открива невероятната си дарба да разговаря с животните, заедно с тайнствена карта и изписани на нея символи, във втората книга той ни отвежда в саваната на Кения. А срещата с големите пет – лъв, слон, носорог, африкански бивол и леопард, е само част от спиращия дъха екшън.